keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Raejuusto-teeleivät


Jokainen joka on teeleipiä valmistanut tietää miten helppoja ne on valmistaa! Teeleivät ovat myös helppoja tuunattavia, niihinhän voi laittaa vaikka mitä! Tässä loistavassa teeleipä ohjeessa taikinaan on lisätty raejuustoa, joka takaa mehukkaan leivän. Ruokaisuutta leipään tuo vehnäjauhojen lisäksi joukkoon lisätyt ruisjauhot. Ruisjauhojen sijaan voit käyttää pelkkiä vehnäjauhoja tai sekoittaa niiden kanssa esim. grahamjauhoja tai kaurahiutaleita.

Raejuusto-teeleivät
4 leipää

2 dl vehnäjauhoja
2 dl ruisjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 rkl sokeria
ripaus suolaa
½ dl sulatettua voita
2 dl maitoa
1 prk (200g) raejuustoa

Lämmitä uuni 225 asteeseen. Sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää joukkoon sulatettu voi, maito ja raejuusto. Sekoita taikina tasaiseksi, mutta varo vaivaamasta liikaa. Jaa taikina neljään kasaan leivinpaperilla päälystetyn pellin päälle. Muotoile neljä pyöreää leipää. Painele pyöreiksi muotoiltuja teeleipiä veitsellä niin, että jaat ne neljään osaan. Pistele leipiä vielä haarukalla muutaman kerran. Paista teeleipiä uunissa n. 20 minuuttia.


5 kommenttia:

  1. Kivanoloinen blogi! :) Reseptejä on aina kiva lukea! Näitä on ehkä pakko kokeilla joskus ;)

    http://lifethroughidaseyes.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. kuulostaa tosi hyvältä, tätä reseptiä pitää varmaan joskus itekkin koittaa! :-)

    www.thisiswhoiamnow-miisa.blogspot.com

    VastaaPoista
  3. IHANA ! Tämmöstä oon oottanu blogimaailmaan, itsekkin innokkaana kokkailijan arvostan tämmöstä <: Sait ehdottomasti uuden lukijan!

    http://matildannas.blogspot.fi/search/label/ruokajutut tuolta löytyy omiakin ruokajuttuja mitä oon tehny <: banneriaklikkaamalla pääse takas "perus blogin"-puolelle, jos kiinnostaa(:

    VastaaPoista